MEOE Agility Sportbizottság felépítése

Tráj Tamás

elnök

 

Nagy Veronika

tag

Farkas Katalin

tag

Németh Anna

tag

Jäckl Anikó

tagHogyan működik az Agility Sportbizottság?

 


 

Az ASB és a közösség kapcsolata Az Agility Sportbizottság (továbbiakban ASB) egy olyan önkéntes, aktív versenyzőkből álló bizottság, amely a magyar agility sportot, a sportolók közösségét hivatott szolgálni. Legfőbb feladatai:

 

 

  • az agility széleskörű megismertetése, népszerűsítés
  • a nemzeti és nemzetközi szabályok alkalmazása és betartatása 
  • a versenyzők nyilvántartása 
  • közösség vagyonának kezelése és ésszerű felhasználása, minden esetben a      közösség érdekeit szem előtt tartva 
  • világbajnoki és egyéb válogatók, illetve az Országos Bajnokság megrendezése 
  • a nemzeti válogatottal (FCI, EO, Junior EO, Belga VB) összefüggő feladatok ellátása 
  • hazánk képviselete a nemzetközi agility világában

 

További célkitűzései olyan versenyek megrendezése, amelyek mindenki számára világszínvonalon biztosítanak lehetőséget a versenyzésre, sportolásra. A magas színvonal feltétele többek között a sporteszközök,  a körülmények és a verseny lebonyolításának kiváló minősége, a jól képzett és tapasztalt bírók, valamint alelkiismeretes, önkéntes segítők munkája. Ezen feltételek megléte elengedhetetlen egy magas színvonalú verseny megrendezéséhez. Az ilyen versenykörülmények mindenki számára biztonságossá, élvezhetővé teszik az agility sportot, mindezek mellett a nemzetközi mezőnyben is szerepelni kívánók számára fejlődési és felkészülési lehetőséget jelentenek a nemzetközi versenyekre, valamint segítenek lépést tartani más országok versenyzőivel.   

 

A közösség szerepvállalása nélkülözhetetlen ebben a sportágban. Mivel az ASB nem klub, így nincsenek tagjai, illetve szervezeti felépítésénél fogva pályázatokon nem vehet részt, illetve a sportág viszonylagos ismeretlenségénél fogva jelentős szponzorok támogatására nem számíthat, ezért a versenyek megrendezése, a fejlesztések, valamint a mindenkori világbajnoki válogatott támogatása kizárólag a versenyekből származó nevezési díjakból, és a MEOE alkalmankénti támogatásából valósítható meg. Ezért minden olyan feladat, amelyet a közösség önerőből, kiadások nélkül képes elvégezni (pl. önkéntes segítők a versenyeken, szponzorok felkutatása, a tréningeken szakmai segítők önkéntes részvétele, ingyenes területhasználat kutyaiskolákban), nem csupán rendkívül hasznos, hanem elengedhetetlen az agility jelenlegi színvonalának megtartása és dinamikus fejlődése szempontjából.  

 

Kérjük, jelenlétetekkel - segítségetekkel támogassátok sportunkat! 

 

 

Budapest, 2010. augusztus 19.